Чай Ерл-Грей По-Англійськи – Смак Традицій 3

Чай Ерл-Грей По-Англійськи – Смак Традицій

Чай Ерл-Грей по-англійськи – це вишуканий сорт цейлонського чаю з бергамотом, який має ніжний аромат і солодкуватий присмак, що запам’ятається кожному поціновувачу.

Історія та Походження

Чай Ерл-Грей пов’язаний із британською аристократією. За однією з легенд, він отримав свою назву на честь Чарльза Грея, який був прем’єр-міністром Великобританії з 1830 по 1834 рік. Вважається, що в 1838 корабель перевозив вантаж індійського чорного чаю, вирощеного на плантаціях графа, на Британські острови. Разом з чаєм на кораблі була бергамотова олія в бочках. Під час подорожі був сильний шторм, тому бочки перекинулись на сировину та просочили її своїм ароматом. Оскільки обидва товари були цінними – вирішили, що слід продавати це поєднання. Новий напій сподобався англійцям, тому чай почали замовляти і спеціально виготовляти.

Цей чай здобув світового визнання та став класичним англійським напоєм і частиною місцевої культури, яка поширилася всією Європою. Тож нині цей цікавий напій можна скуштувати в Україні у багатьох закладах.


Користь для Здоров’я

Цей чорний ароматизований чай відомий не лише своїм смаком та ароматом, а й значною кількістю корисних властивостей.

Бергамот знімає втому і підвищує настрій, що робить його чудовим засобом для боротьби зі стресом. Також він прискорює метаболізм, що дозволяє у поєднання зі спортом швидко та ефективно втрачати вагу.

Регулярне вживання цього чаю підвищує імунітет. Антиоксиданти, яких багато в напої, знижують ризик розвитку хронічних та серцево-судинних захворювань. Також Ерл-Грей може знизити рівень цукру в крові та допомагає зменшити прояви нудоти.

Традиції Чаювання

Англійське чаювання – це ціла традиція, яка включає подачу різноманітних закусок. Тому існує кілька простих правил пов’язаних із заварюванням Ерл-Грею. Необхідно брати одну чайну ложку заварки на кожні 200 мл води, температура якої сягає 90-95°C. Настоювати напій слід протягом 3-5 хвилин.

Заварюють цей чай зазвичай у порцелянових чайниках та подають у невеликих чашках з молоком або лимоном.

Слід пам’ятати, що коли додаєте молоко, спочатку варто наливати чай, а потім – молоко, щоб не зіпсувати смак чаю.

Цікаво зазначити, що традиційно чаювання британці проводять о 17:00, що називається “five o’clock tea”. Церемонію зазвичай проводять вдома, у саду або в спеціальних чайних кімнатах. 


Чай і Поєднання

Ерл-Грей універсальний і може супроводжувати найрізноманітніші страви. Традиційно цей чай подають із сконсами (традиційними англійськими булочками), тістечками та бісквітами. Також можна поєднувати із темним шоколадом, що зберігає баланс між солодким і гірким або ж із горіхами, які додають текстури та підсилюють смак.

Один Цікавий Рецепт

Чай можна пити не лише за традиційними церемоніями, а й добавляти в різноманітні страви. Тому рекомендуємо приготувати пудинг з Ерл-Греєм.

Інгредієнти: 500 мл молока, 2 чайні ложки чаю, 1/4 чашки цукру, 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю, 2 яйця, 1 чайна ваніліну, ягоди або карамель для подачі.

Спосіб приготування:

  • Заваріть чай на основі теплого молока та настоюйте чай протягом 5 хвилин.
  • В окремій великій посудині змішайте цукор і кукурудзяний крохмаль та додайте яйця.
  • Поступово доливайте молоко до даної суміші, постійно помішуючи.
  • Поставте дану масу на вогонь та слідкуйте, щоб вона почала кипіти і згущуватися, а потім потримайте киплячою приблизно 2 хвилини.
  • Заберіть пудинг із вогню і додайте ванілін та розлийте до формочок чи чашечок.
  • Охолодіть страву при кімнатній температурі, а потім поставте в холодильник на 2-3 години.
  • Подавайте охолоджений смаколик із ягодами або карамеллю.

Отже, це класичний ароматизований чорний чай з бергамотом, який надає напою освіжаючий цитрусовий запах. Смакові нотки включають квіткові та пряні відтінки, що робить його ідеальним для ранкового чаювання.


Також ви можете купити інші види чорного ароматизованого чаю на нашому сайті chaitakava.com.ua:

Кенді-квест – це напій із цитрусовим ароматом та шматками цедри апельсина, алое, а також пелюстками сафлора, листям м’яти та лимонної трави.


Чорний чай з журавлиною – це комбінація ягід журавлини та пелюсток троянди, яка має терпкий смак з солодкими нотками. Також він має нотки малини, що додає йому унікального аромату. 


Чорний Асаї – це вишуканий напій, який поєднує в собі смак чорного чаю з ароматом бразильських ягід асаї, журавлини, полуниці, ізюму та пелюстками троянди. 


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик
Прокрутка до верху