Чай Молочний Мао Фенг – Смак і Аромат 3

Чай Молочний Мао Фенг – Смак і Аромат

Молочний Мао Фенг – це чорний ароматизований чай із високим вмістом чайної бруньки й молочним ароматом. Він має тонізуючі властивості та м’який присмак.

Походження та Історія

Цей ароматизований чай зародився в провінції Аньхой на сході Китаю, в регіоні із родючими ґрунтами, навколо гори Хуаншань (Жовта гора). Він має особливе місце в місцевій культурі та поступово поширюється на весь світ.

Сировину для напою збирають вручну навесні. Збір проводиться зазвичай вранці, коли ще є роса, що допомагає зберегти свіжість. Потім листя проходить ретельну обробку, під час якої чай піддаються дії теплого молочного пару. Він вбирає аромат і набуває легкого молочного відтінку без додавання штучних ароматизаторів.


Користь для Здоров’я

Молочний Мао Фенг має не лише приємний смак та запах, а ще містить значну кількість вітамінів та мінералів.

  • Вітамін C: Підтримує загальний стан імунної системи.
  • Цинк: Допомагає швидкому заживленню ран та підтримує стан шкіри та волосся.
  • Вітаміни групи B: Важливі у підтримці обміну речовин та в роботі нервової системи.
  • Магній та Калій: Покращують роботу м’язів та серцево-судинної системи.
  • L-теанін: Компонент, який сприяє зменшенню стресу.
  • Кофеїн: Сприяє підвищенню концентрації та допомагає боротися із втомою.

Тож регулярне споживання цього чаю в помірній кількості є корисним. Напій також впливає на покращення травлення та знижує рівень холестерину в крові. 

Правильне Заварювання

Для правильного приготування даного чаю варто запам’ятати декілька простих правил, дотримання яких допоможе насолодитися унікальністю цього напою.

На кожну чайну ложку заварки слід брати 250 мл води, температура якої сягає приблизно 95°C, що дозволяє розкрити всю глибину смаку. Настоювати напій потрібно не більше ніж 3-5 хвилини, адже далі розпочинає появлятися неприємна гірчинка, що перекриє ніжний молочний присмак. Також рекомендуємо використовувати скляні або порцелянові чайники, адже правильний посуд теж впливає на розкриття смаку та аромату.

Молочний Мао Фенг часто використовується під час особливих китайських чайних церемоній, які допомагають зануритися в ритуал традиційного чаювання та перетворити цей процес на мистецтво.

Чай та Поєднання 

Цей вишуканий чорний ароматизований чай має насичений смак та чудово поєднується із великою кількість страв. Як і до більшості чорних чаїв Молочний Мао Фенг вдало підкреслює смаки кремових та шоколадних десертів. Також невеличкі закуски, тобто сир та горіхи підкреслюють унікальність аромату цього напою. Щодо основних страв, то чай найкраще поєднується зі сніданками.


Чай та Кулінарія

Усім слід поекспериментувати та приготувати якусь унікальну страву із цим чаєм, тому рекомендуємо скуштувати Рисовий Пудинг з Молочним Мао Фенгом.

Інгредієнти: 200 г круглого готового рису, 500 мл молока, 2 столові ложки заварки, 2 яйця, 50 г цукру, чайна ложка солі, 5 грамів ваніліну, кориця та свіжі фрукти.

Процес приготування:

  • Нагрійте молоко та додайте до нього чайні листочки, а потім настоюйте протягом 7 хвилин.
  • Вбийте в миску яйця та змішайте їх із цукром, сіллю та ваніліном.
  • Додайте тепле молоко до суміші яєць.
  • Викладіть готовий рис до формочок і залийте молочною сумішшю.
  • Поставте ці невеличкі формочки у більшу посудину з водою, щоб вийшла баня.
  • Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на приблизно 60 хвилин. 
  • Коли охолоне – посипте корицею та прикрасьте фруктами.

Отже, цей чай відзначається солодким післясмаком та легким квітковим ароматом. Тож ви можете скуштувати цей особливий чай у багатьох чайних в Україні.


Також ви можете купити інші види чорного ароматизованого чаю на нашому сайті chaitakava.com.ua:

  • Чорний чай з женьшенем – напій, який поєднує в собі багатий смак чорного чаю та женьшеню. Також у його складі є цукати імбиру та пелюстки соняшника. Він додасть вам енергії та бадьорості, а також сприятиме покращенню здоров’я.

  • Чебрець-меліса – це чай, який складається з шматочків ананаса, цедри апельсина, листя меліси, чебрецю, липи, лимонника і пелюсток рожевого волошки. Усі компоненти надають йому приємний смак та роблять його корисним для здоров’я.

  • Старе місто – напій, який складається з шматочків ананаса, папаї, ягоди смородини, вишні, пелюстків соняшника та листя малини, що додають йому багато корисних властивостей. До того ж цей чай має цікавий аромат та смак.

Чай Молочний Мао Фенг – Смак і Аромат 5

1 коментар до “Чай Молочний Мао Фенг – Смак і Аромат”

  1. Чудова стаття про Молочний Мао Фенг! Дуже цікаво дізнатися про технологію обробки теплою молочною парою, яка надає чаю природного молочного аромату без штучних добавок. Рецепт рисового пудингу з цим чаєм звучить неймовірно апетитно!
    Хочу поділитися порадою щодо посуду для такого вишуканого напою. Для китайських чайних церемоній, про які ви згадували, ідеально підійдуть керамічні чашки з колекції Тотем – їх бірюзовий колір чудово контрастує з темним настоєм чаю, а об’єм 250 мл оптимальний для розкриття молочних ноток.
    А для заварювання рекомендую скляні чайники з колекції Ромбус – через прозоре скло можна спостерігати за красивим процесом розкриття чайних листочків з високим вмістом бруньки. Об’єми від 600 до 1500 мл дозволять приготувати чай як для особистого ранкового ритуалу, так і для традиційної церемонії з гостями.
    Дякую за корисні поради щодо температури води та часу заварювання – тепер знатиму, як уникнути неприємної гірчинки!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик
Прокрутка до верху