Чай Пуер Витриманий Шен NORMAL «Медальйон» 3

Чай Пуер Витриманий Шен NORMAL «Медальйон»

Шен Пуер NORMAL «Медальйон» – це китайський пуер з витримкою 5 років, який відомий у колі гурманів своїм насиченим смаком і ароматом. 

Історія та Походження

Пуер Шен, також відомий як «сирий», походить з провінції Юньнань, що розташована на південному заході Китаю. Цей витриманий чай вже досить давно є частиною традицій, які використовувався як вишуканий дарунок при імператорському дворі. Тому й нині він зберігає свою популярність і є цінним подарунком.

Як і для більшості елітних чаїв сировину для пуеру збирають вручну. Найкращими вважаються молоді верхні листочки із чайних дерев. Далі їх зав’ялюють, ферментують природним шляхом, піддають короткій термічній обробці, що допомагає зберегти аромат та смак чаю. Наступний крок – фіксація у форму медальйону та витримування протягом 5 років, що і робить його наскільки цінним.

Слід пам’ятати, що оптимальна температура для зберігання пуеру – від 15 до 25°C. Також необхідно пам’ятати про рівень вологості, який повинен бути від 60% до 70%. Ці невеликі правила допоможуть зберегти смак та аромат чаю протягом довгого проміжку часу.


Користь для Здоров’я

Витриманий Пуер Шен NORMAL «Медальйон» містить значну кількість антиоксидантів, які допомагають знизити ризик розвитку серцево-судинних хвороб. Традиційно цей чай використовується в китайській медицині для покращення травлення. Він сприяє прискоренню обміну речовин та нормалізації стану мікрофлори кишечника, тому варто вживати його після їди. Також чай сприяє виведенню токсинів та шкідливих речовин

Тож регулярне вживання цього напою допоможе тримати в тонусі ваш імунітет та сприятиме заспокійливому ефекту.

Але слід пам’ятати, що пур не слід вживати більше ніж 2 чашки на добу через наявність кофеїну.

Ритуал Заварювання

Пуер є частиною чайної церемонії Гунфу Ча, яка вважається мистецтвом чаювання у Китаї вже багато років. Суть цього ритуалу полягає у використанні малих керамічних або порцелянових чайників та чашок із багаторазовим короткотривалим часом настоювання.

Перед першим заварюванням цей чай «пробуджують» шляхом швидкого ополіскування гарячою водою протягом 5-10 секунд. Також слід нагріти посуд перед приготуванням, щоб він зберігав тепло самого напою.

Для Шен Пуеру оптимальна температура води становить 85-90°C. Зазвичай використовують одну чайну ложку чаю на 150 мл води. Настоювати напій слід протягом 20-30 секунд. З кожним наступним разом збільшуйте час заварювання на 5-10 секунд.

Напій можна заварювати до 10 разів, при цьому смак і аромат будуть змінюватися та покращуються з кожним настоєм. Але варто пам’ятати, що не можна залишати заварку у воді, адже чай втрачає свою витриману якість та стає гірким.

Слід хоч раз сходити до чайної, де проводять церемонії за всіма традиціями та скуштувати напій, щоб зрозуміти наскільки це унікальний процес. Та спробувати відтворити його за спеціальними столиками вдома та насолоджуватися цим постійно. 

Зазвичай під час церемонії Гунфу Ча не варто змішувати чай із основними страва чи десертами. Допускається споживати із невеликими закусками, тобто з горіхами чи сушеними фруктами. Також не потрібно добавляти під час цього чаювання лимон, цукор чи інші підсолоджувачі. Краще повністю зануритися в процес приготування та смакування цим унікальним витриманим чаєм без нічого, що допоможе розкрити всі його смакові та ароматичні характеристики.


Отже, цей чай вже багато років популярний у всьому світі, зокрема й в Україні. Напій цінують за якого якість та традиційний смак, що славиться деревними нотками.


Також у вас є змога купити декілька інших видів пуеру на нашому сайті chaitakava.com.ua:

Шен Пуер «Лілієва перлина» – це чай, який містить пелюстки лілії та відомий завдяки квітково-пряному смаку та аромату. Цей напій має сильний тонізуючий ефект, тому краще споживати його в першій половині дня. 


Пуер «Перлина дракона Шен» – це порційний пуер. Його світлий прозорий настій вражає легкою терпкуватістю та помітними медовими відтінками. 


«Зелений листок» – чай, який пройшов прискорену ферментацію, що дозволяє зберегти його якість та смак протягом тривалого часу. Він відомий своєю витонченою формою фасування, а також смаком та ароматом.


Також на нашому сайті ви можете знайти інші види фасування Витриманого Чаю Пуер Шен:

Пов’язана Стаття:

Чай Шоколадний Пуер, який Варто Скуштувати Кожному

Нехай смакує цей унікальний напій!

Чай Пуер Витриманий Шен NORMAL «Медальйон» 5

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик
Прокрутка до верху