Подарунок царя мавп – це рідкісний зелений чай. Він має смарагдовий настій, пряний аромат та ніжний післясмак. Напій входить до колекції «Імператорських чаїв» Китаю та має сильний тонізуючий ефект. Також він поступово стає популярним в Україні.
Історія та Походження
«Подарунок Царя Мавп» має давню історію, яка бере свій початок із пагорбів Тай Пін, китайської провінції Аньхой. За легендою цар мавп випадково відкрив новий сорт чаю, коли зірвав кілька листків з рослини під час прогулянки горами. Він вирішив спробувати заварити їх та скуштувавши полюбив цей напій.
Чай Тай Пін Хоу Куі збирають ретельно вручну. Почали культивувати цю сировину на початку ХХ століття. Нині він входить в десятку «Імператорських чаїв» Китаю, тобто є одним із найбільш визнаних чаїв.
Традиційно він проходить через три етапи нагрівання та охолодження. Кожен листок розкладають на бамбукових підносах, адже це дозволяє зберегти форму і цілісність листя.
Цей зелений елітний чай має насичений смак з нотками горіхів та квітів, а також довготривалий ніжний післясмак. Пахне напій травами і орхідеєю.
Чай Тай Пін Хоу Куі «Подарунок царя мавп»
Користь Чаю
Даний елітний чай відомий завдяки своєму унікальному впливу на людське здоров’я, тому слід визначити кілька його основних властивостей.
- Антиоксиданти: Знижують ризик розвитку хронічних захворювань та покращують стан шкіри.
- Поліпшення обміну речовин: Впливає на зниження ваги та на підтримку здорового рівня енергії.
- Підтримка імунної системи: Чай містить багато вітамінів та мінералів, які допомагають тримати в тонусі імунітет.
- Зниження стресу: Завдяки значній кількості L-теаніну після прийому чаю знижується рівень стресу.
- Поліпшення концентрації: Чай містить помірну кількість кофеїну, який позитивно впливає на когнітивні функції та сприяє тонізуючому ефекту.
- Підтримка здоров’я серця: Зелений чай знижує рівень «поганого» холестерину, що зменшує ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Тож регулярне вживання цього напою позитивно впливатиме на ваше загальне самопочуття, але не варто забувати, що слід пити маленькими порціями та в першій половині дня.
Правильне Заварювання
Для того щоб правильно розкрити смак та аромат цього чаю слід пам’ятати про декілька важливих правил.
- Чай має унікальний вигляд, тому слід заварювати його в прозорому чайнику.
- Використовуйте чисту воду, температура якої сягає 75-80°C для всіх зелених чаїв.
- На кожні 200 мл рідини слід брати приблизно 2-3 грами листя.
- Перший завар повинен тривати 5 секунд, щоб прополоскати сировину.
- Настоювати напій слід 1-2 хвилини.
- З кожним наступним разом необхідно збільшувати час приготування на 30 секунд.
- Заварювати слід невеликими порціями, щоб розкривати правильно усі смакові характеристики.
- Після заварювання розлийте у невеличкі чашки, щоб насолодитися напоєм, поки він ще теплий.
- Не слід залишати листя на довго у воді перед повторним заварюванням, адже так він стає гірким та втрачає свої корисні властивості.
Чай Тай Пін Хоу Куі «Подарунок Царя Мавп» – елітний напій, тому зазвичай рекомендують не поєднувати його із будь-якими іншими стравами, щоб насолодитися усіма унікальними характеристики. Тому слід уникати добавок та доповнень до цього напою. Допускають іноді лише поєднання із невеличкими закусками, тобто з горіхами або різними видами сирів.
Отже, цей унікальний напій відомий своєю важкодоступнітю та якістю слід скуштувати кожному, щоб зрозуміти що таке справжній зелений чай. Він може бути чудовим подарунком для справжніх гурманів та поціновувачів традицій.
Також ви можете знайти та купити на нашому сайті chaitakava.com.ua інші види зеленого елітного чаю:
Атласні хмари – це ще один “Імператорського Чай”. Він має вишуканий аромат лугових квітів та яскравий квітково-медовий післясмак. Напій містить велику кількість мінералів та вітамінів, завдяки мінімальній обробці чайного листя.
Срібна мавпа – чай з гірчинкою та свіжим ароматом, що славиться срібним кольором. Через невеликий вміст кофеїну підійде для вечірнього чаювання.
Байховий Ку Дін – це чай із гірким смаком та солодким присмаком, який є відомим серед справжніх поціновувачів. Він має смарагдовий колір та приємний аромат, що подібний до грейпфруту. Також напій має багато корисних властивостей.
Рецепт Мао – це всесвітньо відомий напій із високим вмістом чайної бруньки. Він має приємний аромат і гіркуватий смак. Чай багатий на L-теанін, що допомагає знизити рівень стресу.
Дякую за захоплюючу розповідь про “Подарунок Царя Мавп”!
Дуже вразила легенда про випадкове відкриття цього чаю та те, що він входить до десятки “Імператорських чаїв” Китаю. Особливо цінна інформація про три етапи нагрівання при обробці та важливість правильної температури води 75-80°C.
Для такого елітного чаю варто підібрати відповідний посуд, який підкреслить його унікальність. Рекомендую кілька варіантів:
Для заварювання ідеально підійдуть прозорі скляні чайники з колекції Ромбус – через їх стінки можна милуватися довгими плоскими листочками, які розкриваються у воді. Об’єми від 600 до 1500 мл дозволять правильно заварювати чай невеликими порціями.
Для подачі чудово підійдуть скляні чашки з колекції Льодяна Гіза – їх текстурована поверхня, що нагадує кристали льоду, створює красиву гру світла зі смарагдовим настоєм чаю. Об’єм 130 мл оптимальний для багаторазового заварювання.
А для особливих церемоній варто використати керамічні чашки з колекції Ретро об’ємом 250 мл – їх бірюзові відтінки гармонійно поєднуються з зеленим кольором напою та створюють атмосферу традиційного китайського чаювання.
Обов’язково спробую вашу пораду про 5-секундне перше промивання листя!